13 October 2010

For relaxing times

Tosi huolestuttavaa ettei ole aikaa pysähtyä blogin ääreen muutakun ainoastaan silloin kun kuumeen tai vastaavan kourissa. Mutta niikun aikasemminkin sanoin, niin jos et ite suostu pitää vapaata niin kroppa pakottaa, hyvänä esimerkkinä minä, joka ei koskaan ennen ollut kipeenä mut nyt jo toista kertaa parin kuukauden sisällä. Ja olin aatellun tänään juhlistaa japanintuntivapaata keskiviikkoa menemällä ylimääräisille broadway- ja showtunneille mutta eih. Pakko juhlistaa muulla tavoin, kuten kattomalla vaikka Mr. Brain loppuun...

Jos jollaan muullakin on ongelmia ittensä viihdyttämisen kanssa vaikka näin syyslomalla, niin voin suositella ajan vieteeksi vaikkapa leffaa nimeltä Lost in Translation.




Sain kyseisen leffan lainaksi enoltani joka itsekin on mieltynyt japanilaiseen kulttuuriin ja kertoikin kiinnostuksensa lähteneen tästä leffasta. Leffan pohjalta saa Japanista hyvinkin monipuolisen kuvan, sekä hulluttelevan ja erikoisen että hyvin kohteliaan ja ystävällisen. Suosikkikohtauksiini kuuluvatkin mm. päähenkilön Bobin televisiovierailu paikalliseen puheohjelmaan (trailerin 0:26-), jossa sateenkaaren väreihin pukeutunut juontaja saa räväkyydellään vieraansa hyvin vaivautuneeksi. Kuitenkaan elokuvassa ei liikaa korosteta Japania kimaltavana sarjakuvamaana, vaan juuri sopivasti luomaan vain kontrastia länsimaisen ja aasialaisen kulttuurin välille. Elokuvan tempo on alusta lähtien hyvin rauhallinen, mutta tässä on taas hyvä esimerkki siitä, että hyvällä näyttelemisellä voidaan pitää katsoja kiinnostuneena ilman jatkuvia ampumis/sänkykohtauksia. Jo leffan voittama Oscar ja loistoarvostelut kertovat siitä että tätä voi suositella melkein jokaiselle.

No comments:

Post a Comment