29 September 2010

Shake it up or not




Tällä hetkelläkin fiilikset on aika yllämainitut. Kaikentietävänä nerona mikään ei voi olla turhauttavampaa kuin yrittää opiskella jotain aihetta josta ei oikeasti tajua paskaakaan. Ja se kuinka huomaa että murtaa toisen korkeat odotukset ja kuinka pinna alkaa pikkuhiljaa kiristyä opettajalla. Se ei kieltämättä ole myöskään kaikkein motivoivinta. En mä tahalleen ole se pelle tunneilla joka leikkii idioottia. Muutenkin henkinen blondius on kaikkea muuta kuin suloista. Harmi vaan että tossa kurssin ryhmässä on mukana se ihan minimi, 5 henkeä, eli jos lopetan niin luultavasti koko ryhmä lopettaa. Eli ei tässä sitten kasata lainkaan paineta.


Vaikka päivä alkoikin ihanan rentoillen Muumejen parissa niin sääli että se lopulta loppu siihen että marssin draamakuningattarena himaan pillittäen kuin viisvuotias pentu. Ekaa kertaa olisin melkein valmis vaihtamaan mun lentolipun Japaniin siihen kymppitonniin joka siitä on maksettu. Ja pitäisköhän sitä vielä ottaa kemiankirjat esille ja vähän treenata huomista koetakin varten? Ehkä sensijaan huudatan vielä hetken naapureiltakin tärykalvot hajalle Sujun Shake it up!:illa


2 comments:

  1. Mulla on monesti ollut ihan samanlainen fiilis kuin sulla. Kieltenopiskelu on antoisaa, mutta samalla todella rasittavaa ja haastavaa, kun aina kun opit edelliset kielioppikiemurat, sun pitäis jo siirtyä uusiin. Opittava ei koskaan lopu.

    Varsinkin jos puhutaan japanin kielestä, jossa on kolme kirjoitusjärjestelmää jotka poikkeaa täysin Suomen kirjoitusjärjestelmästä, pistää se jokaisen jossain vaiheessa ihan varmasti turhautumaan. Melko varmasti sulle siellä Japanissakin tulee eteen tilanteita, joissa turhaudut siihen, että et saa haluamaasi asiaa mitenkään selitettyä keskustelukumppanillesi. Kokemuksesta voin myös sanoa, kuinka väsyttävää on puhua vierasta kieltä vuorokauden ympäri.

    Silti - vaihtovuosi Japanissa tulee olemaan varmasti unohtumaton kokemus. Kyllä ne kivat jutut voittaa ne vastoinkäymiset. Jos kieli tai mikä tahansa muu juttu alkaa ärsyttään, pitää siitä vähän taukoa; lähtee kävelylle Japanin kauniiseen luontoon tai menee lepäilemään ihanan rentouttavaan onseniin. Kyllä sitä sitten taas tajuaa, miksi sinne maahan on oikeen haluttu tulla ja miksi tän eteen on tehty töitä. :-)

    Tsemppiä!

    ReplyDelete
  2. Kiitos hirmuisesti kommentista, varsinkin joltakulta joka itse on jo päässyt tutustumaan kyseiseen maahan ja vielä senkin jälkeen sanoo että kaikki on kaiken opiskelun ja raadannan arvosta. : ) Kiitos! Ei tässä vaiheessa enään pystykään perääntymään, joten eteenpäin sinnittelen ja toivottavasti joskus tästä on seuraa jotaan hyvääkin :)

    ReplyDelete