12 June 2010

Kortsubileet



Ajattelin tässä odotella kunnes jrocksuomi laittaisi youtubeen koosteen tiistaisesta Annyeong!Partysta, mutta päädyin nyt kuitenkin tekemään postaukseni ennen sitä. Bileet oli hieman laimeat mutta silti ihan mieleenpainuvat ja olisin voinut viettää siellä enemmänkin kuin sen kolme tuntia, vaikka aluksi liian väsymyksen, nälän ja yleisvitutuksen vuoksi ei fiilis ollutkaan kovin korkealla. Paikalle saapui Ylen mukaan n. 400 henkeä ja se vaikutti Glorialla kuitenkin kohtalaisen pieneltä joukolta. Menoa piti lähinnä yllä "prinssit" ja muut puolifeimit tanssiryhmineen. Tanssiryhmät myös esiintyi muutamaan otteeseen mutta ehdin nähdä vain yhden setin, ja ihan hienoja esityksiä. Jonain päivänä mäkin perustan oman, ehdottomasti 9-henkisen ryhmäni ja ilmaannun lavoille : D 


Yle oli paikalla kuvaamassa juttua keskiviikon kuuden uutisiin. Uutiset on kuukauden ajan katsottavissa Areenalta ja k-popista puhutaan 19 minuutin kohdalla. Myös tekstiversio on saatavilla mutta videolla voi kuulla taustalla ainakin Lollipoppia ja Gossip mania. Veikkaisin että ensimmäinen kerta GD'llä, BIGBANGillä ja monella muulla Suomen mediassa, ainakin televisiossa. Laitan tässä kahta kuvaa lukuunottamatta teksin näkyville about muokkaamattomana: 


K-pop rantautuu Suomeen


Korealainen pop-musiikki eli k-pop on vähitellen rantautumassa Suomeenkin, ja pääkaupunkiseudulla on jo järjestetty muutama alan tapahtumakin. Siinä missä j-rock voi toisinaan olla kulmikasta ja vaikeastikin omaksuttavaa, solahtaa korealainen poppis 90-lukulaisine vaikutteineen korviin huomattavasti vaivattomammin - merkittävin ero länsimaiseen tanssipop-musiikkiin on oikeastaan itäaasialainen kieli. 


-Moni, joka kuulee k-poppia ensimmäisen kerran toteaa, että tämähän on ikään kuin uudenlaista Backstreet Boysia, Korea-teemaan keskittyviä Annyeong-tapahtumia järjestävä Katrin Borgersen toteaa. - Toisaalta k-popistakin löytyy runsaasti erilaisia vivahteita ja genrejä, eikä aasialaisuutta haluta mitenkään peitellä. 


Nyt muutaman kerran järjestettyihin Annyeong-tapahtumiin on saapunut keskimäärin nelisensataa alan harrastajaa. Yhteensä korealaispopin kuuntelijoita löytyy Suomesta pari tuhatta. Toisin kuin j-rockin kohdalla, k-popista ovat innostuneita myös pojat.
 - J-rockissahan on oikeastaan pelkästään miesesiintyjiä, joten ei ole ihme, että musiikkityyli vetoaa lähinnä tyttöihin. K-popissa taas mies- ja naisesiintyjiä on fifty-fifty. Lisäksi k-popista puuttuu androgynia, joka liittyy voimakkaasti japanilaiseen populaarikulttuuriin kabuki-teatterin myötä. Koreassa taas miehen ja naisen roolit ovat hyvin erillään toisistaan. 


Myös k-pop luo pukeutumis- ja ulkonäkötrendejä, ja suomalaisharrastajatkin hakevat mallia korelaisista videoista. Esimerkiksi tämän hetken SE-juttu on tyttöjen yksiväriset avokkaat, ja toisinaan korelaisia trendejä sekoitetaan surutta japanilaisiin. 
-Mielestäni k-poppiin ei varsinaisesti liity pukeutumiskoodeja, tai ehkä värikkyyden voisi laskea sellaiseksi, sekä j-rockia että k-poppia kuunteleva Jopo Kärpänen toteaa

Tanssijoita lattialla.

 Sitten toisiin asioihin, eli sain postia Skeneltä (tai tarkemmin sanottuna namnam-tuotanto oyltä) ja siinä sanottiin: "Onneksi olkoon!" Tämä riittääkin jo sanomaan kaiken. Onneksi sain jalkavamman ja kävelykyky on poissa juuri nyt kun ei ole onneksi harjoitukset alkaneet mutta ärsyttää silti ihan himona.

No comments:

Post a Comment