4 March 2010

Lehdet hämmentävät

Toissa iltana/yönä Hesaria lukiessani satuin lukemaan pienen artikkelin, joka hämmensi aika lailla:


"...lisäksi tarjolla on muun muassa Harry Potter- henkinen leiri sekä japanilaiseen rock musiikkiin keskittyvä kurssi."
Siis mikä kurssi? Pähkäilin seuraavankin päivän, että onko kurssin ideana tutustua bändeihin, leikkiä j-rokkaria vai jotain muuta. Ja ovatko leirit muunkin kuin vain lollaamisen arvoisia?
Jälkimmäiseen kysymykseen en saanut vastausta, mutta mainoksessa annetussa osoitteessa surffaamalla huomasin että kursseja onkin neljä, eikä vain yksi. Ne muodostavat kuitenkin yhden kokonaisuuden: ensimmäisenä päivänä tutustutaan bändeihin, sanastoon yms. ja tehdään uchiwa haluamasta henkilöstä. Kahdella kerralla harjoitellaa furitsukeja (jaksaako niitä oikeasti opetella kuuden tunnin ajan?) tunnetuilta bändeiltä kuten the GazettE, SuG yms. Sitten vielä yhdellä kerralla koristellaan kännyköitä, kynsiä yms. tilpehöörihirviöiksi japanilaisten lehtien innoittamana ammattilaisavustuksella. Mitä ihmettä? Kurssit on kaikki JrockSuomen pitämiä, joten varmasti tietotaitoa löytyy mutta silti aiheet on hieman outoja. Tuskin kehtaan heittäytyä mukaan, mutta kuulisin mielelläni lisää. Ja onko näitä pidetty aikaisemmin? Miksen ole kuullut?



Toinen viimeaikainen hämmennys on ollut Demin Liisa Ihmemaassa-juttu, jossa kehotettiin pukeutumaan lolitaksi, ja järjestämään teekutsut. Liisa on tosin aina ollut lolimaailman suurimpia tyyli-ikoneita, joten ei ollut kaukaa haettua yhdistää elokuvaa lolitajuttuihin. Artikkelissa ei ollut pahasti mitään suurempia virheitä, joten paljon on Demissäkin kehitytty muutamassa vuodessa. Ainoastaan kiinnitin huomiota rimpsu-sanaan, ja ainakin omaan korvaani rimpsuessut sekä rimpsujen suosiminen kuulostaa vain niin...halvalta. Röyhelökin olisi parempi sana! Enkä itse suosittelisi ketään ompelemaan pitsiä kiinni alushameeseen, ja sitten antaa alushameen näkyä mekon/hameen alta. Parempi jos ompelee pitsin suoraan mekkoon. Silti ihanaa, että luonnonmateriaaleista tehdyt pitsit ovat mainittu artikkelissa, vaan kuinka moni oikeasti tunnistaa puuvillaisen ja muovisen pitsin? Itse olen saanutkin pitsiekspertin aseman jo ihan vain tunnistamalla nämä kaksi laatua toisistaan. Sekä vaikka Anna House onkin ihan hyvää laatua, niin mielestäni esimerkkimekot olisi silti voitu ottaa joltain tunnetulta japanilaismerkiltä. Jos silti haluaa saada selvää tekstistä ja lukea koko jutun, niin ostakaa oma lehti kuukauden sisällä, menkää kirjastoon, tai pihistäkää kaverilta niinkuin minä!


HANGRY & ANGRY tulee myös Suomeen kevään lopulla, eli sinne varmaan olen menossa mikäli seuraa saan ja selviän hengissä LM.C'stä. En ole kuunnellut kummemmin, mutta Top Secret on loistava biisi (vaikka naisvokalistit ei yleensä miellytä) ja haluanhan toki nähdä heidät sillä he ovat entisiä Morning Musumen jäseniä eli olleet osana Hello!Projectia, ja minähän nimenomaan inhoan Morning Musumea ja Hello!Projectia. Koska ristiriitaisuus on jees.

No comments:

Post a Comment