29 May 2010

Diskonektuj se s neta

Disconnect yourself from the net
Log yourself off from the chat
Isn't the real better than the unreal world?

Come on, get off of Facebook.


Jos tämä mies tekisi lisää tän tyyppistä musiikkia ja ei olisi koskaan vahingossakaan aiheuttanut mediassa kohua G-Dragonista voisin ehdottomasti lisätä listoilleni ja tukea rahallisestikin. Sääli että hänen tunnetuin biisinsä on tämän vuoden Euroviisujen Serbian täysin mitäänsanomaton rallatus joka eroaa aikalailla Fejssin kaltaisesta jumputuksesta. Rehellisesti sanoen mielestäni yksi finaalin kamalimmista kappaleista enkä ihmettele miksi lehdet ja kaverini fb'ssä lollaa esitykselle. Ihan syystä.

Ehkä jotain yhtäläisyyksiä pystyn näkemään Milan Stankovicin ja G-Dragonin välillä mutta ne jää aika pieniksi. Jos hän kasvattaisi hiuksiaan hieman pidemmiksi ja laittaisi ne ilmavammin eikä laulaisi niin höntisti niin sitten ehkä. Hesarissa puhuttiin Milanista kisojen androgyynisimpänä artistina jolla on omanlainen poikatyttötyyli. Mun silmä on niin kyllästetty neitipojilla että vaikka ei heti iske voisi tuolla naamalla olla potentiaalia olla tosi hyvän näköinenkin...

Netissä on kuitenkin jo jonkin aikaa ollut kohua siitä kumpi kopioi kumpaa. Serbian mediassa on kerrottu Milanin sanoneen: "Korean G-Dragon has copied my hairstyle. I'm exited that someone is influenced by me from a faraway country. This is proof that I'm doing well since a music star from another country has been influenced by my style"  Oikeasti Milan näyttääkin vain todenneen televisiossa että on hauskaa että he muistuttavat toisiaan. Hän mainitsi vielä että korealaiset ovat paljon eurooppalaisia edellä (totta...!) ja tuntui olevan kohtalaisesti perillä GD'stä.


En jaksa muuta kuin nauraa tän tyylisille jutuille. Kuulinkin tästä jo aikoja sitten mutta unohdin täysin kunnes asia tuli viisujen alla taas esille. Sillä tosi harva artisti saa inspiraationsa tuijottelemalla kiviä ja koivuja vaan yleensä siinä takana on muut artistit ja ihmiset. Ei munkaan tyyli ilmesty tyhjästä, vaan ideat on lähtöisin aina joltain muulta enkä mä tekisi rikosta sillä jos käyttäisin samanlaisia laseja kuin joku poppari toisella puolella maailmaa. Vaatisi aikamoista pokkaa ilmoittaa maansa medialle että on otettu että on kopioinnin kohteena. GD ei ole asialle mitään tehnyt mutta fanit tietysti ovat ottaneet hoiteisiinsa hänen maineensa puhdistamisen. Jostain joku oli löytänyt tarinan että Milan olisi saapunut jonnekin "muotialan toimistoon" GD'n kuva mukanaan ja pyytänyt olla kuin hän. En ehkä heti usko ilman todisteita, enkä ala tuomitsemaan kumpaakaan. Silti tuntuisi hullulta että GD käyttäisi inspiraationaan Serbialaista popparia ja pukisi päälleen tietoisesti samanlaiset vaatteet. GD nyt vaan on tällainen ongelmamagneetti.


//: Milan päätyi finaalissa sijalle 13. eli aika keskivaiheille. maNga päätyi toiseksi. Tänä vuonna mulla ei ees ollut mitään lempparia yhyy.

No comments:

Post a Comment