10 May 2010

Huonolla kurssilla

Mun tuurilla tietysti asiat ei koskaan toimi ja lopulta jouduin soittelemaan useaan kertaan EF'fälle kun vaihtarilaskua ei alkanut kuulumaan. Soitin juuri oikeaan aikaan ennen kuin olisi alkanut tulemaan mätkyjä eli sattui sitten ikävästi että lasku oli jäänyt kokonaan postittamatta tai se oli kadonnut. Saatiin se sitten viime viikon alussa ja eräpäivä oli mennyt vapun aikoihin. Mukana oli myös lappunen:


...ja tietystikään mitään sellaista ei ole saapunut. Lähetin asiasta (ja parista muustakin) sähköpostia mutta vielä ei ole tullut vastausta. Mukana oli myös vahvistuslappu joka piti lähettää toimistolle "muiden papereiden kassa" mutta mulla ei ole mitään aavistusta mistä papereista on tälläkertaa kyse.

Nyt kun ajattelin että on täysin varmaa että menen EF'fän kautta (AFS soitti ja tarjosi varasijaa mutta kieltäydyin) niin huomasin papereissa tälläisen kohdan:

Vaikka vaihto-oppilas on nyt hyväksytty ohjelmaamme emme voi vielä taata hänelle paikkaa kyseisessä maassa ennen kuin tiedämme paikkatilanteen. Takaamme joka tapauksessa ohjelmaamme hyväksytyille vaihto-oppilaille aina paikan kyseisenä lukuvuonna oman valinnan mukaan jossakin toisessa isäntämaassa.

Ja tämä kohta koski niitä, ketkä olivat menossa joko Australiaan, Uuteen-Seelantiin, Hongkongiin, Japaniin tai Kanadaan eli toisin sanoen minua. Se olisi vielä ollut okei jos olisin päässyt vaikkapa Koreaan mikäli paikkoja Japaniin ei riittäisi, mutta valittavana kakkosvaihtoehdoiksi oli vain USA, Irlanti, Ranska, Saksa, Iso-Britannia tai Costa Rica. Ja vaikka valitsinkin Englannin, niin mikäli käy etten paikkaa saa otan mielummin rahat takaisin. Onneksi siihen on mahdollisuus ettei tarvitse pakosta asua lol englanninkielisten kanssa hyi. Ei sillä, mutta mulla on ollut missio mennä Japaniin jo niin pitkään, että en kestäisi sitä että yhtäkkiä pitäisi käyttää vuosien säästöt johonkin toiseen maahan. 


Kiitos Kreikan sun muiden jotka ovat tyrineet talousasioissa, euron arvo on niin surkea että 50 000 jeniä maksoi reilut 430 euroa, eli 1 euro= 117 jeniä. Muistan kun Inuyashan palstalla aikoinaan kerrottiin sen olevan 140, sitten siitä hieman eteenpäin ja se oli luokkaa 170, ja yhtäkkiä se onkin näin vähän. Ja koska sen ennustetaan laskevan, laitettiin juuri 50 tuhannen jenin nippu tilaukseen. Saan hakea sen ensi viikolla ja sitten hypistellä sitä vuoden ajan ennen kuin pääsen käyttämään. Se onkin sitten ensimmäinen konkreettinen todiste siitä että olen todellakin jossain kohti häipymästä Suomesta.

No comments:

Post a Comment