14 February 2010

Building Global Friendship


Nyt mulla on aihettakin ärsytykseen, vaikkakin vain ärsytykseen, ei raivoamiseen tai masentumiseen. Se ei olisi tämän arvoista. Koska asiahan on niin, että CISV, jonka kansainväliselle leirille hain hieman ennen vuodenvaihdetta, on suorastaan uskomatonta sähläystä. Rehellisesti sanottuna en saa minkäänlaista tolkkua!
Hain siis Trentoon, Italiaan, enkä olisi koskaan saanut selville miten, ellei kaverini olisi ollut kokenut cisvari. Jos jaksatte raahautua sivuille, niin saatte kyllä huomata, että tuolta on erittäin hankala löytää mitään informaatiota. Ensinnäkin minun olisi leirille hakevana mennä viime viikonloppuna "lähtijöiden leirille", mutta koska en koskaan ollut tuollaisesta kuullutkaan, olin ilmoittanut itseni CISVin Killer Fashion Revolution Mosaic -työpajaan eli toiselle leirille joka pidettiin samaan aikaan. He joilla oli jotain estettä tuonne toiselle leirille pääsemisen kanssa, käskettiin ottaa pikimmiten yhteyttä, ja niinhän minä teinkin, mutta vastausta ei tullut. Siellä leirillä, jonne menin lähtijöiden leirin sijaan, sanottiin kuitenkin että myös siellä olemalla olisin todistanut, että pystyn olemaan viikonlopun ilman perhettäni yms. ja että leiri on pääasiassa n. 11-vuotiaiden testausta varten.

Kaverini sai tietää jo alkuviikosta, että hän on päässyt leirilleen jolle haki. Itse en saanut mitään tietoa, kunnes sain sähköpostia siitä, että haluaisinko lähteä Unkariin. Unkariin?? Ehkä kenties ensin haluaisin tietää miten kävi Italiani. Katsoin nettiin, ja siellä sanottiin, että Italiassa olisi vielä paikkoja, ja kaikkia halukkaita pyydettiin ottamaan välittömästi yhteyttä. Laitoin hämmentynyttä viestiä eteenpäin siitä, että pääsinkö vai en, ja lopulta vastauksena tuli että ei, sillä niiden kesken, jotka eivät olleet olleet leirillä, arvottiin yksi paikka ja se ei osunut kohdalleni. Jahas, kiitti informaatiosta. Tosin sen tiedon olisi voinut antaa hieman aikaisemmin, ehkä siinä vaiheessa kun lähetin kysymyksen siitä, että mitä seurauksia tulee the viikonloppuleirin skippaamisesta. Ja miksi piti hakea lisää täydennystä leirille, jos määräaikaan lähetettyjä hakemuksia ei sitten hyväksytty?

Onneksi meille jokaiselle tulee varmasti elämänsä aikana useampia mahdollisuuksia lähteä Italiaan kahdeksi viikoksi ulkomaisten kakaroiden kanssa, joten voinhan mä toki tulevaisuudessakin hakea uudelleen. Mutta hieno kokemushan tuo oli, hankalia kaavakkeita joista ei älynyt paskaakaan ja muutenkin valtavaa informaatiopuutetta. Kiitos, loistava ensivaikutelma. Mutta säädetään sitten uudelleen taas puolen vuoden päästä.

No comments:

Post a Comment